CV

Joan Soler-Adillon és artista i professor als estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). La seva recerca i pràctica giren al voltant dels mitjans digitals interactius i la seva manifestació a l’art digital –especialment a la instal·lació interactiva, narrativa interactiva i documental, i Realitat Virtual. Des d’un joc d’interacció a cos sencer en un tobogan inflable fins a un documental experimental en RV, ha participat en diversos projectes centrats en el disseny de comportaments de sistema i la interactivitat, així com la col·laboració i participació de l’audiència en aquestes experiències.

 

Posició  actual

2019-    Professor als estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Anteriors:

2016-2019    Lecturer in Digital Media. Media Arts Department. Royal Holloway, University of London.

2006-2016    Professor al Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra

 

Formació acadèmica:

2015    Doctor en Comunicació Social per la Universitat Pompeu Fabra. Directors de tesi: Simon Penny i Lluís Codina.

2007-2008    Màster Oficial: Interdisciplinary Master in Cognitive System and Interactive Media, Universitat Pompeu Fabra.

2003-2005     Master of Professional Studies: Interactive Telecommunications Program, Tisch School of the Arts, New York University.

1996-2000    Llicenciatura en Filosofía a la Universitat Autònoma de Barcelona.