#See You at Home

Autors: Uwe Brunner, Bettina Kadja Lange & Joan Soler-Adillon.

Amb: Burkart Schwaighofer (Developer); Juan Carlos Duarte Regino (Sound Composition); Max Happ (Installation Production); Stefan Maier (Web Development); Macario Ortega (Contribution Web Page )

#See You at Home – The Domestic Spaces as Public Encounter és una instal·lació interactiva i immersiva sobre el rol canviant de l’espai privat en temps de crisi. És part d’un projecte participatiu en desenvolupament que reflexiona sobre la nostra vida domèstica entre l’esfera pública i la privada, i per tant, en un pla més general, sobre la nostra relació amb els espais amb els que convivim. El projecte consisteix en la col·leciód e centenars de documents tridimensionals obtinguts entre 2019 i 2021 a més de 40 països durant els períodes més intensos d’aïllament durant la pandèmia.

 

 

Mitjançant una crida oberta a col·laboracions, vam recollir centenars de vídeos d’espais privats que es van convertir en objectes 3D mitjançant la tècnica de la fotogrametria. Aquests objectes imperfectes (point clouds amb buits i finals inacabats) són el contingut bàsic de l’arxiu de l’obra, juntament amb testimonis personals sobre el temps de quarantena i el significat canviant dels espais privats en forma de peces d’àudio i text.

See You at Home (SYAH) és una ampliació i expansió d’una obra prèvia: The Smallest of Worlds (TSOW), però portant tnat el contingut com la forma de presentació a un nivell ben diferent.  Com a base del seu contingut, utilitza el mateix arxiu col·lectiu d’espais privats i declaracions personals. Però mentre TSOW el presenta en un espai de realitat virtual narrativa no lineal, SYAH és una instal·lació física que inclou objectes impresos en 3D, impressions de plotter a la paret i objectes interactius amb codis QR que condueixen a espais virtuals de 360 graus que els visitants poden veure a través del funció de “finestra màgica” del seu telèfon.

La instal·lació ofereix una interessant anada i tornada entre el real i el virtual, no només dins de l’espai en si, sinó també conceptualment, ja que el principal contingut visual està fet de renders 3D d’espais reals mitjançant la tècnica de la fotogrametria. Així, l’espai real (per exemple, la sala d’estar d’algú) s’ha escanejat a través d’un fitxer de vídeo, convertit després en un objecte 3D com a point cloud, imprès després en 3D per finalment veure-ho com a espai virtual mitjançant el telèfon.

 

 

A més, #See You at Home inclou dins seu The Smallest of Worlds com a tal, oferint una porta més ver viatjar d’un món a l’altre. En conjunt, l’experiència de #See You at Home ofereix un viatge dins d’un viatge que explora els espais privats a mesura que les seves possibles formes es desenvolupen i canvien, en un anar i tornar entre el real i el virtual que és alhora conceptual i vivencial.

 

 

Exposicions

-ISEA 2022, Barcelona. Main Exhibition: “La Irrupció”, at the center for contemporary arts Santa Mònica. June 9 to August 21.

– Segal Film Festival. New York (USA). March 1 to 31, 2022.

– Goethe-Institut Peking (China). Nov 6 to Nov. 31st, 2021.

– ETH Zurich, Department of Architecture (Switzerland). Set. 23 to Oct 29, 2021.

 

Enllaços

Segal Film Festival: See You at Home

ETH Zurich: See You at Home

Goethe Institut Beijing: See You at Home (Chinese) // See You at Home (German)

Magazin: See You at Home. A lecture by Uwe Brunner, Bettina Kadja Lange and Joan Soler-Adillon

Mosaic: Entrevista amb Joan Soler-Adillon (Catalan) // (Spanish)

ISEA 2022, Barcelona. Main Exhibition at Santa Mònica

Uwe’s page: See You at Home